AMIRE RÁJÖTTEM 3.


1.  RÉGI MINTÁK KIKOPOGTATÁSA ÉFT-VEL
2. SEMMI SEM VÉLETLEN A VILÁGOMBAN
3. AZ IMA, MINT KAPCSOLÓ
4. LEGYENEK MÓDSZEREID!
5. MINDIG VAN VÁLASZTÁSOD
6. HITETLEN TÖRTÉNET
7. A bűntudat elengedése

1.  RÉGI MINTÁK KIKOPOGTATÁSA ÉFT-VEL

A legtöbb ember valaminek a megváltoztatására törekszik az életében. Az most teljesen mindegy milyen szempontból akarja, hogy ez a változás megtörténjen. Pl. van valamilyen rossz szokása, sokat eszik, kifolyik a kezéből az élete, …kopogtatatndo_pontok_a_testen.jpg

Ezek az agyba lettek beprogramozva, mint egy bekötött áramkör. A neuronok összekötése által.

D. Hebb neuropszichológus szerint valamennyi tapasztalatunkhoz érzetek, érzések, fizikai megtapasztalások kapcsolódnak. Minél többször ismételjük a cselekedetet, annál inkább beágyazódik az agyba, és annál erősebb lesz a kapcsolat a neuronok vagy agysejtek között.

Egy profi golfozó – aki már több ezerszer elismételte a mozdulatot – akár gondolkodás nélkül képes jól elütni a labdát. Míg, ha soha nem golfozott, az első pár, vagy akár első ezer ütés kissé érdekesre sikeredhet.

Ugyanez a minta érvényes a mindennapi tapasztalatokra is, mondjuk a fogmosásra, de összetettebb tevékenységekre is. Például arra, hogy hogyan lépünk kapcsolatba az emberekkel, hogyan reagálunk egy bizonyos szituációban, milyen érzelmi állapotban vagyunk hajlamosak leélni az életünket 

A kopogtatás módszerével megszakíthatóak ezek a minták.

Az ÉFT-t éppen arra tervezték, hogy az ember képes legyen felhagyni a régi mintákkal, el tudja engedni a régi, érzelmekkel átitatott emlékeket, energiákat, agyi mintákat és helyettük újakat, hasznosakat hozzon létre.

Tehát mit is kéne csinálni akkor?

Először is válassz egy napot, amikor gyakorolni fogod ezt a megközelítést!

Előző nap határozd meg, mit is szeretnél elérni. Bár a korábbi tapasztalatok azt mondják majd: „már annyiszor akartam ezt a dolgot, de mindig feladtam.”

Pl, mit is akartam?

– Sportolni,
– meditálni,
– összpontosítani a munkára,
– lejönni egy napra a Facebook-ról,
– több időt tölteni a gyerekkel,
– a kreatív hobbimmal foglalkozni,
– több pácienst szerezni, …

Aztán nap végén az ember keresi, mit is valósított meg a céljából. És este megállapítja: „ A francba, már megint egy újabb nap, amikor nem csináltam!”

Még egy nap, amikor akartam, de nem sportoltam.”

Még egy nap, amikor akartam, de nem meditáltam.”

Még egy nap, amikor ügyfeleket kellett volna szereznem, de nem tettem.” Figyeld csak meg, mit csinálsz ilyenkor, amikor este visszapörgeted a napodat! Megerősíted a mintáidat, hogy mit is nem csináltál meg már megint. Megint újabb agyi neuronok kapcsolódtak össze és egyre valószínűbb, hogy az élmény újra megismétlődik.

A feladat egyszerű: Szakítsd meg a mintát!

Szóval megvan a listád (nem kell,tökéletes lista, csak legyen rajta egy-két dolog, amiben nem vagy „tökéletes”) és kezdődjön a nap! Ezen a napon és csak ezen az egy napon az a dolgod, hogy ezt gyakorold, mármint megszakítani a régi mintát és a kopogtatás segítségével újat beilleszteni a régi helyére.

Hadd mondjak egy példát, hogyan használtam a minap.

Csak 10 percet akartam meditálni, hogy világos céllal, tiszta fejjel induljon a napom. És tényleg meg akartam változtatni a régi mintát, miszerint reggel, felkelés után az e-mail-jeimet ellenőrzöm le, akár pár perccel ébredés után. És a dolgok egyből olyan érdekesek voltak, olyan sok izgalmas dolog történt, hogy bekattant az e-mail ellenőrző mintám.

Szóval, mi is történt az előző este beállított minta-megtörő szándékkal? … Hát, ez történt … (És valószínűleg veled is ez történik, ezért figyeld meg a tapasztalataid részletesen!)

Tehát a fejben lévő, „reggel egyből ellenőrizd le a leveleket” minta … rutinná vált … Így amikor éreztem, hogy húznak a levelek a gépem felé, megálltam és csak néhány percet kopogtattam.

Íme egy Kopogtatós példa, hogyan is csináld:

 

Karate kézél: Bár most azonnal meg szeretném nézni a leveleimet, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam.

Karate kézél: Bár a régi mintám szerint máris ellenőrizni akarom az e-mail-jeimet, most úgy döntök, hogy másképp viselkedek.

Karate kézél: Bár egy részem ellenőrizni akarja a leveleimet, ez csupán az, amit csinálok és aki vagyok, most úgy döntöttem, hogy megváltoztatom ezt mintát és meditálok inkább.

 

Szemöldök sarok: Egy részem ellenőrizni akarja az e-mail-eket …
Szem mellett: Van ez a régi mintám,…
Szem alatt: ami tovább akar működni …
Orr alatt: Ez a régi minta …
Száj alatt: Az e-mail-eket elenőrizni …
Kulcscsont: És most azt választom, hadd menjen, leteszem …
Kar alatt: Biztonságos mást választani …
Fejtető: És most meditálok … 

Ez az egyszerű kopogtatás képes megváltoztatni a mintát.

Ennyi az egész! Ugye, milyen szép és egyszerű! Nyilván kopogtathatsz több kört is, de gyakran ennyi is elég ahhoz, hogy elvedd a régi minta élét és létrehozz egy újat. Játssz vele, használhatod egész nap. Kapd rajta az elmédet, amikor a régi minták után fut és kínálj fel neki másik lehetőséget 

És ma reggel működött, meditáltam. Koncentráltabb és hatékonyabb lettem. Bizonyíték rá, hogy ezt máris leírtam.

Nick Ortner

 

2. SEMMI SEM VÉLETLEN A VALÓSÁGOMBAN

Minden, ami felbukkan a valóságomban, ahhoz van valamilyen közöm.  Mert véletlenek azok vannak, csak nem véletlenül vannak.

Kapcsolódások.jpgEgyszerű példa erre az időjárás. Jobb asztrológusok az aktuális, napi égi állásból képesek megjósolni az aznapi hideget, meleget, nedves, vagy szeles időt. Egy Plútó és Uránusz kapcsolódás hozhat valamilyen hirtelen rombolást és újjáépítését, amit katasztrófaként élünk meg. A Plútó rombol majd épít, szóval gyökeresen átalakít, az Uránusz pedig mindezt a váratlansággal fűszerezi. Ha valakinek az asztrológiai képletében ez a két planéta összefügg, akkor az ilyen Plútó-Uránusz időjárás igencsak érintheti őt. Ha gazdálkodó, akár el is verheti az eső a termést. Vagy ha háztulajdonos, tönkremehet a  villámtól a háza. Azonban, ha a horoszkópjában nem kapcsolódik a két bolygó, akkor végignéz egy nagy vihart és másnap folyik az élete tovább a régi mederben.

Ha egy kliens jön hozzám a problémájával, tudom, hogy érint a dolog engem is. Vagy azért mert én már túl estem rajta és már rendelkezem olyan tudással, ami számára hasznos lehet.

Vagy azért mert bennem is zajlik a témája, engem is érint – még ha nem is teljes mértékben.  Miközben őt oldom, magamat is gyógyítom. Néha olyan jókat nevetek magamban, mert annyira tudom, mit érez a másik.
Szoktam is ÉFT kezelés közben javasolni a kliensnek, hogy nyugodtan szóljon, ha nem jól mondom az érzéseit gondolatait. Javítson ki. Szinte mindig azt felelik: “De hát pontosan ezt érzem és ezt gondolom, amit mondasz. Honnan tudod? Te ilyen tisztánlátó vagy?” Olykor igen, olykor csak már éreztem, amit ő érez – vagy épp akkor is érzem.

Egy jó mondás jutott erről eszembe: “Ahol egy ember tanít, ott kettő tanul.”

 

3. AZ IMA, MINT KAPCSOLÓ

Az egyik kliensem külföldi nyaralása során nagyon csúnyán megbetegedett. Mivel több öngyógyító technikát is ismer, kezelte magát. De nem javult a helyzet. SMS-ben megkért, hogy én is Mátrixozzak, vagy tekerjek rá (svt szleng – így nevezzük, amikor a tisztítás során az inga pörög körbe-körbe), vagy oldjam őt távban. Neki mindegy, csak javuljon most már a helyzet.

imadkozo_no.jpgEgy gyors rövidet tekertem is, később „kétpontoztam” és minden mátrix eljárást is bevetettem, mégsem javult sokat a helyzet.

Elhatároztam, hogy nekidurálom magam és alaposan végére járok a történetnek. A Spirituális Választerápia mellett döntöttem.
Kiteszteltem a kliensem tippjeit is. Vajon a magánéleti krízis, a túl sok sport, vagy hasonlók okozták-e a betegséget? A felkészülési eljárás után először is megnéztem, „ki” nem akarja a gyógyulást. A tipp jó volt, mert a lélek 60%-a nem működött együtt. Lélekrészcserét kellett kérni, hogy a lélek együttműködjön a pozitív irányba.

A tisztítás látványosabb, emberi elmével is érthető részében az jött ki, hogy 2 élettel ezelőtt a hölgy egy nagymama volt, aki azért imádkozott a jóistenhez, hogy megbetegedjen és minél hamarabb meghalhasson. Ugyanis a fia és a menye már nagyon türelmetlenkedtek az örökség miatt. Ő ezt érezte és „ki akarta vonni magát a forgalomból”.
Rákérdeztem, vajon mi aktiválta éppen a nyaralás ideje alatt a betegséget. Az ima jött ki „katalizátorként”.

Ez kulcsfontosságú a történetben, bár akkor még nem tudtam.

Mindent töröltem, tisztítottam. Betöltöttem pár pozitív frekvenciát, esszenciát, fogalmat, …, amit ilyenkor szoktam, hogy minél hamarabb bekövetkezzen a változás. Megírtam a tapasztaltakat a kliensnek, aki miután olvasta a beszámolómat, azonnal felhívott külföldről. Nagyon érdekesnek találta a hírt. Az SVT feltárás alapján visszapörgette az eseményeket és akkor döbbent rá, hogy a betegsége a templomban kezdődött. Néhány nappal azelőtt – vasárnap – elkísérte az édesanyját a templomba. Ezt otthon, Magyarországon is így szokták, ezért külföldön is elmentek egy vasárnapi szentmisére. A mise végére begörcsölt a hölgy feje és szépen elindult a betegség folyamata. Köhögés, láz, hidegrázás, stb.

Az SVT tisztítás során nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de így, megbeszélve az esetet nagyon érdekes.

Fontos, hogy tudd, ez az eset nem az ima kártékony hatásáról szól. Ha ezt vetted le belőle, akkor olvasd át újra a sztorit!

Azt kell megérteni, hogy mindnyájan tele vagyunk nyomógombokkal. Ezek a nyomógombok aktiválnak bennünk bizonyos folyamatokat. Más nyomógombok pedig éppen fordítva: blokkolnak bizonyos folyamatokat.

A nyomógombok, de nevezhetjük őket kapcsolóknak is, nagyon sokfélék lehetnek. Bekapcsolhatja őket egy szag, egy hang, egy mondat, egy tekintet irány, egy látvány, … Szinte bármi lehet.

A mi esetünkben éppen az ima működött kapcsolóként. Akár azt is érdemes lenne kitesztelni, vajon miért éppen most működött így? Máskor miért nem? Hiszen a család más vasárnapokon is részt vett misén. Talán az időpont számított, vagy a helyszín? Nekem az a gyanúm, hogy a szerb-horvát nyelven hallott ima a kulcs. De ez is csak egy tipp. Ha hazajönnek, utánajárok – pusztán kíváncsiságból.

Hogy jobban érthető legyen, megemlítek egy másik típusú „kapcsolót” is. Vegyük annak a kislánynak az esetét, aki az iskolában nem tud a tábláról másolni. Az ő estében a tekintet iránya működött kapcsolóként. Az iskola kezdetén a hibáiért a tanító néni hangosan leszidta. Szembe állt a lány padjával és fölé magasodva megdorgálta. A kislány fölfelé sandított a haragos felnőttre és szégyellte magát. Ehhez a szemálláshoz pedig berakott egy blokkot. Energetikai szinten a rendszere összekötötte a felfelé néző szemállást a veszéllyel. Az agya azt üzente, vigyázz veszély, nem biztonságos, állj le! Tehát, amikor a tábláról le kellett másolnia egy feladatot vagy egy mondatot, az agya letiltott.

Ugye, így milyen egyszerű! Közben pedig azt hiszi az anyuka, hogy a gyereke nem elég okos, többet kéne gyakorolnia. A több gyakorlással nem múlik el a blokk. Azt valamilyen „trükkel”, módszerrel el kell távolítani.

 

Mindnyájan rendelkezünk ilyen blokkokkal. A jó hír, hogy van megoldás. Számtalan alternatív módszer áll a ma emberének rendelkezésére. Én a blokkoldást, az Ingás Sorstisztítást – vagy Lélekállítást, a mátrixot, az NLP-t vagy az elmeakkupunktúrának nevezett AFT-t választanám. Mindegyik működik, akkor is, ha nem hiszel benne. Csak esetleg akkor könnyebben.

 

4. LEGYENEK MÓDSZEREID!

Vannak klienseim, akik évente többször is eljönnek hozzám. Rendszerint nagy felismerésekkel, megkönnyebbüléssel távoznak. Aztán felbukkan újból valami probléma és olyankor ismét bejelentkeznek. Olykor róluk szól a történet, máskor a gyerekükről, házastársukról, …

Leginkább a visszajáró klienseimnek szoktam javasolni, hogy tanuljanak meg egy-két általam is használt „trükköt”. Lehet választani a nagyobb, átfogóbb módszerek közül is egyet-egyet, de vannak egyszerűbb, könnyen átadható technikák is.

Plusz hozadéka a nagyobb rendszereket átadó tanfolyamoknak, hogy nem csupán a módszert sajátítják el a hallgatók. Rengeteg kérdésre is választ kapnak. Olyan kérdésekre, amikre – megfigyelésem szerint – ki vannak éhezve. Újra születünk-e, mit akar a lélek, a lélek miért választotta ezt az országot, családot, lehet-e tudni, mit vállalt a lélek leszületés előtt, meg lehet-e változtatni ezt, … A kérdéseket vég nélkül teszik fel a hallgatók.

Odrobina Márti kolléganőm a legutóbbi tanfolyamát épp emiatt a rengeteg kérdés miatt alig tudta befejezni. Annyira izgatottan tették fel azt a sok sorstani kérdést a hallgatók, hogy ezzel el is ment az első nap. Végül Márti elhatározta, hogy legközelebb egy nappal hosszabbra foglya kiírni a kurzust, mert igenis időt kell szánni ezekre – a szorosan vett „tananyagon” kívüli -, izgalmas kérdésekre.

Visszatérve a módszerekre.

Alapvetően két csoportra szoktuk őket osztani. Vannak olyanok, amelyek inkább a problémafeltáró kategóriába sorolhatók és vannak olyanok, amelyek inkább problémamegoldók.

Feltáró módszer például:

 • a rajzteszt,

 • a tarot,

 • az életforgatókönyv,

 • a kronobiológia,

és problémamegoldó többek között a:

 • kineziológia,

 • az ÉFT (érzelmi felszabadító technika)

 • elengedés,

 • családállítás, lélekállítás

 • Ingás Sorstisztítás,

 • Mátrix,

 • az AFT (attractor field teraphy),

Először azt javaslom, hogy kezdetben válassz ki egyet mindkét csoportból. Azt, amelyiket érdekel, amivel épp találkozol és érzed a hívó szót. Aztán később bővítheted a repertoárod, ha úgy érzed.

De a legfontosabb, hogy legyenek saját eszközeid.

Ha most írnál nekem egy tanácskérő levelet, én a feltáró módszerek közül a tarot-t vagy a kronobiológiát, a problémamegoldók közül az ÉFT-t ajánlanám. Azért, hogy viszonylag gyorsan juss sikerélményhez. Aztán a későbbiekben majd gyakorolsz, elmélyülsz ezekben a tudományokban.

 

5. MINDIG VAN VÁLASZTÁSOD

 

Hányszor mondtuk és hányszor hallottuk már: Nincs más választásom.

Olykor ez nagyon kényelmes és fájdalmas egyszerre.
Kényelmes, mert ez a mondat azt sugallja, se nem kell gondolkodni, se nem kell változtatni és befolyásolni sem tudod a dolgokat – hiszen nem is lehet. Az élet egy sínen mozog, amiről nem lehet letérni.
És fájdalmas, mert az illető, aki éppen ezt hiszi, nincs választása, úgy érzi, hogy a dolgok nem alakulhatnak jobban, nem várható javulás.

Aztán, amikor valaki a környezetében megelégeli ezt és azt válaszolja a bánatos sóhajra, hogy: Mindig van választásod! Na, ekkor a tanácsot kapó legszívesebben behúzna egy balegyenest a tanácsadónak. Mert ő, a bölcs tanácsadó ezt nem tudhatja. Nem ismerheti az ő szörnyű körülményeit.

Eddig ezzel az egésszel nincs is semmi baj. Mindenkinek joga van az önsajnálatra, a haragra, a bánatban való tapicskolásra. A kérdés az, hogy mennyi időt szán rá? Olykor én is meg szoktam merítkezni a trutymóban. Aztán jön a pillanat, amikor úgy döntök, hogy változtatok a helyzethez való viszonyomban. Az ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technikája) mindig kéznél van és átmossa az agyamat és az érzelmeimet.

Ha a tudatosságod elért egy bizonyos szintet – vagyis felismered rejtett karaktered, a programjaidat, feladataidat, akkor ezekben a kétségbeejtő helyzetekben már meg sem kell merítkezned. Egyből dönthetsz úgy, ahogy régebben csak két nap vagy három év sértődöttség után tetted meg.

Valóban, életed minden percében szabad akarattal rendelkezel egy bizonyos értelemben.

Vegyünk pár példát! Ha reggel ködös, nyirkos az idő, választhatod, hogy átadod magad az időjárás hangulatának és egész nap kesereghetsz a kollégáiddal a szörnyűséges időjáráson. Jogod van hozzá.
Választhatod azt is, hogy megiszol egy forró teát az ablaknál állva és élvezed azt az őszi hangulatot, ami éppen van.
Elmehetsz egy fitnesz terembe, hogy endorfin szabaduljon fel a testedben és vidám zenére tornázz.

És mondhatod azt, hogy az idő ilyen és ez pont rendben van.

De vehetünk másik példát is. Legyen egy érzelem! Mondjuk az irigység.

Választhatod, hogy az áldozata legyél. Hagyhatod, hogy megnőjön benned. Lehetsz az áldozata. Mondhatod, hogy: De hát ez egy érzelem, ezt nem lehet befolyásolni! Pedig igen.

Felhasználhatod az irigységedet motivációként. Felrázhat az addigi punnyadtságodból és ösztönözhet arra, hogy tegyél magadért, vagy tanulj meg valamit, hogy neked is legyen olyanod, vagy te is olyan ügyes legyél, …

És teheted ugyanezt bármilyen más esetben is.

Ahogyan egy ismerősöm is tette. Nemrégiben mesélte, hogy őt kb. 20 évvel ezelőtt megerőszakolta egy férfi. És amikor az eset után ment hazafelé, akkor úgy döntött, hogy igen ezt történt. Igen, rossz volt. De ő nem akarja egy megerőszakolt nőként leélni az életét. Emlékszik, tudja, hogy mi történt, de nem fűz hozzá semmilyen minősítést. Holnap ezzel együtt éli tovább az életét.

Egy másik ismerősöm pedig másképp döntött. Gyerekkorában egy orvosi hiba miatt bicegős lett mindkét lába. Torna órán ugyan felmentettként üldögélt, de a társai elfogadták és szerették. Aztán megnősült, gyönyörű gyereke, munkája, lakása lett, mégis felnőtt korára egy dühös beteg emberré vált. Azt választotta, hogy ő egy áldozat. Eleinte csak a hibázó orvosé, később az egészségügyé, aztán a kormányé, … Haragszik a világra és beteg emberként beszél magáról.

Egy másik „beteg” ember pedig feltalált egy segédeszközt a hasonló problémákkal küzdők számára, a következő könyvet írt az élményeiről, a harmadik pedig egyszerűen csak élt, ahogy élt.

Minden pillanatban te döntöd el, hogyan reagálsz a helyzetre. Lehetőség vagy krízis?

A tudatosságod fejlettsége alapján fogsz reagálni. Egy önismerettel nem rendelkező, személyiségével nem foglalkozó ember csak az érzelmei áldozata lesz. Úgy reagál majd, ahogy a családi mintája, szociális környezete, a lelki sérülései vagy a karaktere diktálja.

Míg az az ember, aki foglalkozik önismerettel, gyógyítja a sérült részeit, szembe néz önnön árnyékával, felvállalja felelősségét élete alakításában, … Nos, ez az ember azt fogja választani, ami hozzájárul a saját és mások életéhez is.

Mondd, te mit választanál?

 

6. HITETLEN TÖRTÉNET

Egy külföldön élő – velem nagyon egy húron pendülő – kliensem beajánlotta egy barátnőjét hozzám. A barátnő egy szintén külföldön élő fiatal lány. Skype-on hoztuk össze a találkozót.
Rossz lelkiállapotban volt, de leginkább a magáról szőtt gondolatai keserítették meg az életét.
Ha belegondolok, ez szinte mindnyájunkkal így van. A dolgok körülöttünk nem is olyan rosszak, akár élhetnénk nyugalomban is. Hanem a dolgokról szőtt gondolataink teszik nyomorulttá az életünket.
– Hogyan kéne kinéznem.
– A páromnak hogyan kéne bánnia velem.
– Az időjárásnak milyennek kéne lennie.

Ennek a lánynak az alakjával volt baja. Már több 10 kilót fogyott, de az a kis maradék pokollá tette az életét.
Nekiláttunk a munkának. Sok irányból megközelítettük a témát. Egyből az első pár percben Ingás Sorstisztítással oldottuk az ügy hátterét. De alkalmaztam a blokkoldás egy-két korrekcióját is. Hogy tudjam, éppen hogyan állunk, fejben húztunk egy-egy tarot kártyát is. A legtöbb időt viszont az ÉFT kopogtatással töltöttük.
A lányra minden újdonságként hatott, de gyorsan felvette a tempót. Olykor sírt – amikor sajnálta magát, olykor nevetett – amikor rádöbbent egy-két önszenvedtetésére kopogtatás közben. Gyorsan és eredménnyel dolgoztunk.

A munka végén rendszerint összegezni szoktam, mi is történt. Mit csináltunk, honnan indultunk és hova jutottunk el? Most is így történt. Végül megkérdeztem, meg van-e elégedve?
És ekkor lepődtem meg igazán. Biztosított arról, hogy máris érzi a lelki megkönnyebbülést és végig nagyon élvezte a közös munkát. De be kell vallania – mondta a lány egy kissé félénken-, hogy ő nem hisz az ilyen spirituális, meg ezoterikus dolgokban.

Teljesen ledöbbentem. És csak most szólsz? – nevettem tiszta szívből. Hát, én ezt nem is gondoltam! Hiszen te a legspiribb kliensem barátnője vagy. Szentül meg voltam róla győződve, hogy mehet minden, ami a „csövön kifér”. Szegénykém, ha ezt tudtam volna, bizonyára óvatosabban veszem az akadályokat, jobban megválogatom a módszereket. De hát, így jártál, drága – mosolyogtam rá. Alapos beavatásban volt részed.

Utólag elgondolkozva megállapítottam, hogy talán ismét az történt, ami a legjobb.  

  

 (Munkám során elhatárolódom, mindenféle szervezettől, párttól, rendszertől, alapítványtól, egyesülettől, …
Nem vagyok orvos és pszichológus és kineziológus sem. Ezen szakmák támadásait elkerülendő, kijelentem, hogy minden szó, amit az orvosok, terapeuták, kineziológusok használnak, azért fordul elő az oldalamon, mert közkeletűek, én is használom őket és nehéz ezeket kihagyni a magyar nyelvű kommunikációból. 
Nem rendszerekkel, hanem olyan módszerekkel dolgozom, mely segítség a tudatosság és a szenvedésmentes élet felé. Ezek bárki számára elérhetőek és nem kapcsolódnak feltételekhez. Nem gyógyítok, nem ígérek, …, de előforul, hogy a klienseim élete egészsége a találkozók után megváltozik.)

Ha egy kicsit könnyedébb olvasmányokra vágysz tőlem,
akkor látogass el a Facebook oldalamra: 
Alternatív Probléma-megoldó Módszerek:
httpss://www.facebook.com/alternativlelkimegoldasok