BACH VIRÁGTERÁPIA

(Munkám során elhatárolódom, mindenféle szervezettől, párttól, rendszertől, alapítványtól, egyesülettől, …
Nem vagyok orvos és pszichológus és kineziológus sem. Ezen szakmák támadásait elkerülendő, kijelentem, hogy minden szó, amit az orvosok, terapeuták, kineziológusok használnak, azért fordul elő az oldalamon, mert közkeletűek, én is használom őket és nehéz ezeket kihagyni a magyar nyelvű kommunikációból. 
Nem rendszerekkel, hanem olyan módszerekkel dolgozom, mely segítség a tudatosság és a szenvedésmentes élet felé. Ezek bárki számára elérhetőek és nem kapcsolódnak feltételekhez. Nem gyógyítok, nem ígérek, …, de előforul, hogy a klienseim élete egészsége a találkozók után megváltozik.)

A Bach virágterápia anyag nélkül, pusztán az információvan dolgozik. Személyiségszinten hat. Rendkívül gyengéd,  mégis hatékony.

BACH VIRÁGTERÁPIA: Ez a terápia nem a betegségek fizikai tüneteivel foglalkozik. A virágesszenciák segítenek feltárni az adott probléma mögött húzódó leki-szellemi eltérést. Aztán segítenek visszatérni az egyén “isteni tervéhez”.
Az esszencia cseppek szedésével ezek a leki okok átalakulnak azzá a lelkierővé, ami már hasznos az illető számára. Így a tünetek is feleslegessé válnak, hiszen már nem kell jelezni, hogy “hahó, valamit nagyon nem úgy csinálsz, ahogy egészen mélyen azt szeretnéd!”

Bach-virágterápia   –   Mi is ez tulajdonképpen?

Aki ismeri  – akárcsak hallomásból is – a homeopátiát, annak nem lesz újdonság a Dr. Bach, ír orvos által felfedezett, kikíséretezett virágesszenciák működése.

Itt máris szeretném megjegyezni, hogy a virágesszenciáknak nincs illatuk és nem a virágok szépsége vagy illata miatt alkalmazzuk őket. Sok ismerősöm – akiknek említettem, hogy a virágesszenciák is felkerültek a klienseim kezelése használt eszközök közé – mindnyájan azt hitték, hogy valamit szagolni kell, vagy illóolajokról van szó.
Szó sincs erről. Különböző növények virágjaiból nyert információval dolgozik a Bach-virágterápia.
A virágok egyrészt tájékoztatnak a testi, lelki probléma mögött húzódó okokról, másrészt segítenek a mögöttes történet átfordításában. Ezért is volt Dr. Edward Bach egyik jelmondata: “Nem leküzdeni, átalakítani!”

A természetgyógyászok holisztikus szemlélettel közelítenek a problémához. Vagyis tudják, hogy a betegséghez az egyén lelki-szellemi körülményeinek megváltozása vezetett. Az illető, aki szenved – akár testi, akár lelki nyavalyától – nagyon valószínű, hogy eltávolodott az “isteni tervtől”, amellyel megszületett. Vagyis nem hallgat a belső hangjára, sőt talán nem is hisz semmiféle Felsőbb Én létezésében, amire hallgatnia kellene. Ezért a gyógyuláshoz vezető útnak innen, az önmagunkhoz való visszatalálással kell kezdődnie. Ebben segítenek a Bach-cseppek.

A holisztikus terápiák nem a betegséggel foglalkoznak, hanem magával a tünetet hordozó emberrel. Hiszen a test csupán egy hasznos “jármű”, ami segít a szellemnek és a léleknek a fizikai világban megélni, gyakorolni, kipróbálni dolgokat. Ez a jármű akkor gyógyul meg, ha az egyén felismeri, hibáit, kijavítja, és összhangba kerül ismét az isteni tervével.

Ebből fakad az a gondolat is, hogy mindenki saját maga felelős a problémájáért.
Ez elsőre ijesztő lehet, hiszen sokat azt gondolják, hogy a házastársuk, a főnökük, a kormány, a globális környezetszennyezés, … a felelős pl. a betegségükért. Azonban ebbe a gondolatba burkolózva lemondanak az erejükről. Hiszen, ha más a felelős, akkor a dolgok csak úgy történnek velük. Ők nem tehetnek semmiről.
Azonban, ha bárki bevállalja, hogy ő teremtette azt a helyzetet, ahol éppen van, akkor óriási erőre és lehetőségre tesz szert. Mert ha valamit megalkotott, akkor az ő kezében van a gyógyulás is. Ha megteremtette, akkor változtathat is rajta.

A Bach-virágterápia a gyakorlatban:

-* 38 + 1 különböző esszencia van.

-* Mindegyik egy fa, bokor, vagy egyéb növény virágából készül.

-* Minden esszencia egy lelkiállapotot ír le.

-* A Bach-virágterápia csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe.

-* Cseppek formájában kapható.

-* Én egy cseppkeveréket szoktam összeállítani a kliensnek, amiben több – akár 6-8-féle esszencia is össze van rázva.

-* Nem lehet a cseppeket túladagolni. Ha olyat fogyaszt valaki, amire nem lett volna szüksége, akkor sincs baj, mert akkor annak a virágnak a rezgésével ő összhangban van és nem hat rá, nincs, amire hasson.

-* Más terápiákkal együtt nyugodtan alkalmazható.

-* Nincs túl sok előírás amit a szedéskor be kell tartani. Pl. nem kell mentol mentes fogkrémet használni, lehet kávét, alkoholt fogyasztani. Azonban előtte 40 percig és utána 10 percig nem szabad enni. Hiszen az étel nagyon sok információt hordoz és nem jó az, ha felülírja a cseppek információját.

-* Könnyű megtudni, hogy milyen cseppek szükségesek a kezeléshez: beszélgetés, kineziológiai izomteszt a kineziológusodnál, húzás Bach-terápiás kártyasorozatból, ingázás, asztrológiai elemzés …

Mikor alkalmazunk virágesszenciákat?

– a lelki egyensúly fenntartására vagy visszaállítására
– stresszhelyzetekben, krízisek kezelésére
– testi és lelki bajok kiegészítő kezelésére
– alkati sajátosságok felismerésére, korrigálására

A Bach-virágterápia egy rendkívül szelíden ható módszer.
Ha szeretne ilyet kipróbálni, számos lehetősége van.

HOGYAN JUTHATOK HOZZÁ A SZÁMOMRA MEGFELELŐ CSEPPEKHEZ?

A verzió: Bejelentkezhetsz és én kitesztelem, mire van szükséged, mennyi ideig, milyen mennyiségben, …

B verzió: Én távban kitesztelem, hogy milyen cseppekre van szükséged, összeállítom.

C verzió: Kérhetsz hozzá hanganyagot vagy leírást, hogy milyen összetevők, milyen lelkiállapotokra valók és azt is elküldöm.

D verzió: Kitesztelheted saját magadnak, hogy mire van szükséged, én összeállítom és elküldöm neked vagy érte jössz. – Ez akkor igazán hasznos, ha valamennyire értesz hozzá, csak nincs meg a készleted.

E verzió: Ez is megfontolandó: Elvégezhetsz egy tanfolyamot pl. Tóth Edit kolléganőmnél.  8 x 3-4 óra. Ehhez semmiféle előképzettség nem szükséges. Megtanulod, veszel egy készletet és örökre alkalmazod, ha szükséged van rá. (30/ 921 0228)

A közeljövőben tervezem, hogy esetleírásokat teszek közzé ezzel a módszerrel elért eredményeimről is. Úgy látom, hogy nagyon hasznosak és népszerűek ezek az írások. Sokan merítenek erőt, olykor egy kis infót és leginkább reményt belőlük.

 

 

Egy példa:

FÁRADTSÁG:

Hívjuk segítségül a Bach virágterápiát! – most itt a honlapon 🙂
Mostanság sokan panaszkodtak fáradtságra. Tudtad, hogy sok féleképpen lehetsz fáradt?

Ha te is érzel ilyesmit, akkor válassz a 4 szám közül, mielőtt tovább olvasnád!
17, 22, 23, 30
Képet is választhatsz:
17. gyertyán,  23. olajfa,  22. tölgy,  30. szelídgesztenye

30 szelíd gesztenye
30-as szelídgesztenye
17 gyertyán
17 gyertyán
22 tölgy
22 tölgy
23 olajfa
23 olajfa

NOS, mit választottál?
Ha 17-est, akkor fásult vagy, a taposómalomból lett eleged. Már az unalmas munka gondolata is fáraszt. Vagy a jövő ellenszenves?
Ez nem valódi fáradtság, csak az elméd és a lelked érzi ezt. Ha most jönne egy klassz impulzus – izgalmas feladat, program -, újra érdeklődnél a világ iránt. A Gyertyán-csepp ebből az állapotból hoz ki.

Ha a 22-ast választottad, akkor a tölgy állapotban vagy. A túlzott kötelességtudatod áldozata lettél. Soha nem adod fel, még ha beleroppansz is. Betegen is dolgozol. Bátor vagy és a legnagyobb nehézséggel is szembeszállsz. Viszont most lazíts. A nagy teljesítményekhez szükséged van a pihenésre – no meg egy tölgyfa virág cseppre.

Ha a 23-est választottad, akkor mostanában túl sokat dolgoztál vagy tanultál, vagy beteg voltál. Fizikailag és mentálisan is kimerültél, mert kevés időt fordítottál pihenésre. Elcsigázottnak és gyengének érzed magad, már nincs tartalék. Az Olajfa esszencia segít a megfelelő pihenésben a megterhelő időszakok között és újra ösztönzést ad az élethez.

Ha a 30-ast választottad, akkor nincs tovább erőd a küzdelemhez, az idegösszeomlás határához érkeztél.Ez nem igazán a fáradtságról szól, hanem arról, hogy nem látod a kiutat. Úgy érzed, nincs megoldás. A test, a lélek egyaránt kimerült. A szelídgesztenye csepptől a válságos helyzetben is látni fogod a kiutat, bizakodóvá válsz, és tudni fogod, mikor hagyatkozz a sorsra és mikor van itt a tettek ideje.

Ha tetszett, írj egy kommented, vagy oszd meg! A LIKE-nak is örülök, de a megosztásnak jobban. 🙂

Az is lehet, hogy a te problémád nem a fáradtság. Tárjuk fel, oldjuk meg! Akár Bach cseppel.
Bármilyen Bach-virágcseppet személyre szabottan kikeverek.

 

(Bach virágterápia)